Op 21 en 22 mei aanstaande zetten we ons met Kiwanis club de Liemers in voor ALS.
 
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.
 
Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.
 
Leden van Kiwanis club de Liemers steunen een arts, Mark Huisman, uit de Liemers, die gepromoveerd is op onderzoek naar het ontstaan van ALS.
 
We doen dit door 21 en 22 mei de eerste twee etappes van de Giro te fietsen. 2 dagen 150 km per dag. Je kan mij steunen om zo veel mogelijk geld op te halen voor dit prachtige doel. Je kan zelf ook nog kans maken op mooie prijzen die verloot worden onder de sponsors. Zakelijk zijn donaties aftrekbaar, u krijgt een afschrift voor uw boekhouding.
 
Namens ALS bedankt!
Met vriendelijke groet,
Gysbert Wind
WM2O Marketing