LinkedIn is in beweging. Bij LinkedIn willen ze dat alle gebruikers op een zo makkelijk en efficiënt mogelijke manier het platform kunnen gebruiken. Zo af en toe evalueren ze de toepassingen om te te bekijken hoe deze worden gebruikt en ervaren door gebruikers. Een onderdeel van dit proces is dat soms de beslissing genomen moet worden om een toepassing te elimineren. Op deze manier kunnen ze beter hun tijd en energie gebruiken om nieuwe toepassingen te ontwikkelen en bestaande te verbeteren.

Endorsements: bevestig iemands kwaliteiten

Een nieuwe toepassing binnen LinkedIn sinds oktober is dat je skills (vaardigheden) en expertises kan “goedkeuren” door een endorsement. Dit is eigenlijk niets meer of minder dan het  ondersteunen of bevestigen van de skills en expertises die iemand zegt dat hij heeft. Afbeelding 1Eigenlijk een simpele vorm van een aanbeveling (recommendation). Wil je iemand helpen door zijn of haar kwaliteiten te bevestigen dan kan dat op het profiel van deze persoon. Scroll op zijn of haar profiel naar de sectie “Skills”. Klik op de kwaliteiten of vaardigheden die jij wilt bevestigen.

Als je iemands profiel bezoekt staat er vaak al boven aan welke skills iemand zegt dat hij heeft. Hier kan je deze skills direct bevestigen (Endorsen). Een aardige manier om iemand te helpen. Het enige is dat je feitelijk weinig keus hebt bij deze toepassing. Iedereen kan jou skills bevestigen of zelf aangeven dat je kwaliteiten hebt die je zelf niet hebt opgegeven. Dit is natuurlijk niet negatief maar soms willen mensen dit niet, dan heb je in dit geval dus pech.

 

Afbeelding 2

 

LinkedIn laat evenementen vallen

imageDe laatste verandering van 26 November Jongsleden is dat LinkedIn de evenementen heeft laten vallen. Het was mogelijk om evenementen aan te maken en hiervoor mensen uit te nodigen. Je kon dan zien of iemand naar een evenement toe ging en op basis hiervan besluiten er zelf ook naar toe te gaan. Een mooie tool maar niet uit voldoende uit ontwikkelt. Oude evenementen moest je zelf deleten en als je de datum veranderde van een evenement dan bleven de oude deelnemers gewoon staan. Deze toepassing werd te weinig gebruikt waardoor LinkedIn heeft besloten geen tijd en energie meer te steken in het verder ontwikkelen van deze toepassing.

Wil je evenementen promoten dan raad ik je aan om deze op je website te vermelden en dan links in relevante groepen te plaatsen en op je timeline.