b2b Social media content strategie

Social Media Like CloudMet een goede b2b social media content strategie bouwt u aan online naamsbekendheid en autoriteit!

WM2O begeleidt bedrijven bij de implementatie van b2b social media als structureel onderdeel van hun marketingstrategie. Naast het ontwikkelen van een b2b social media content-strategie zetten wij andere tools en campagnes in die praktisch niemand anders gebruikt in een B2B omgeving. Hierdoor kunnen wij ons onderscheiden van andere bureaus, die meestal de consumentenmarkt bedienen.

Wij hanteren een andere aanpak omdat we ons richten op business to business markten. We inventariseren, trainen met maatwerk trainingen en borgen door intensieve begeleiding. Pas als u op social media succesvol bent, dan zijn wij het ook. We zorgen daarom ook dat het u wat oplevert, wat uw doelstelling ook is. Om succesvol te zijn met social media zult u dit, net als andere marketing en verkoopactiviteiten, goed moeten voorbereiden, inrichten en beheren. Dit kunstje leer je niet in een workshop van een paar uurtjes. Wij helpen u aan de juiste strategie zodat u echt succesvol kunt zijn. We hebben hiervoor een 3 of 4 fasen plan ontwikkelt.

Wilt u zich onderscheiden op Social Media met een op autoriteit gestuurde content-strategie? Neem nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Contact over b2b social media

Succesvolle B2B Social Media in 3 fasen:

 

Fase 1: B2B Social Media inventarisatie fase en Content strategie

Om resultaat te behalen leren we u graag goed kennen. Wij inventariseren uw wensen en behoeftes, bekijken uw doelgroep en vertellen u over de mogelijkheden, de kansen en bedreigingen, de sociale platformen en het effect op uw organisatie. Wij helpen u doelen te stellen en onderzoeken uw online zichtbaarheid op sociale media van uw concurrenten. Activiteiten op sociale media maken een belangrijk onderdeel uit van uw marketingstrategie. Doelen helpen u te focussen en maken uw activiteiten meetbaar.


Fase 2: B2B Social Media trainingsfase

De trainingsfase zorgt ervoor dat u en/of uw medewerkers de gekozen social media platformen goed kunnen inrichten en gebruiken. Het inrichten is niet alleen het aanmaken van profielen of accounts, maar ook kijken naar instellingen, beveiligingen, koppelingen, zoekwoorden, apps en het kiezen van de juiste foto’s en beelden. Na de inrichting wilt u ook weten hoe u de verschillende onderdelen goed kunt toepassen in uw praktijk situatie. Onze sociale media maatwerk trainingen helpen u hierbij. Denk aan: LinkedIn, Twitter, Facebook, Foursquare en Hootsuite (Social media monitoring en management tool).


Fase 3: Succesfase: Borgen, monitoren en content creation op Social Media

De succesfase is fase 3. Alle randvoorwaarden zijn klaar. We hebben doelen gesteld, beleid bepaald, platformen ingericht en u en uw medewerkers getraind. Om er voor te zorgen dat u online succesvol wordt, staan wij tot uw beschikking voor praktische vragen. We monitoren uw activiteiten en berichten en denken creatief mee om uw doelen te behalen, aan te scherpen of om nieuwe doelen te definiëren. We begeleiden u bij content creation en het verspreiden van berichten. We testen hoe berichten worden ontvangen en meten wat het bereik/resultaat is.


Fase 4: B2B Social Media Professional

Fase 4 is de pro fase en afhankelijk van de doelen die zijn gedefinieerd en het beschikbare budget. Als b2b social media professional ga je aan de gang met blogs, b2b social media advertising of virale campagnes. Hierbij is het noodzakelijk om concrete doelen te stellen en continue goed de resultaten te meten en inzicht te krijgen in de mogelijkheden om te verbeteren.

B2B Social Media uitbesteden?

Zijn de bovenstaande trajecten u te veel van het goede en wilt u dit hele proces liever uitbesteden? Dan kan dat ook. Wij maken graag kennis om uw doelen en wensen te bespreken en vertellen u hoe wij u hierbij kunnen helpen.

informatie over b2b social media


Losse Social Media workshops

Wij hebben al vele bedrijven geholpen met op maat gemaakte sociale media workshops. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de ongekende mogelijkheden met LinkedIn? Wilt u weten hoe u Twitter zakelijk in kunt zetten? Of wilt u weten hoe u online autoriteit kunt bouwen met Blogs? Neem dan even contact op.


Masterclass LinkedIn Marketing

Wij hebben al vele bedrijven geholpen met op maat gemaakte sociale media workshops. Wij geven ook met enige regelmaat workshops en lezingen over de ongekende mogelijkheden met LinkedIn. Met Linkedin is meer mogelijk dan dagelijks wordt gebruikt. Om tot de kern te komen en hoe LinkedIn succesvol kan worden ingezet is de masterclass LinkedIn Marketing ontwikkelt. Deze Masterclass leert u de fijne kneepjes van ’s werelds grootste zakelijke netwerk. Lees meer…